torstai 24. huhtikuuta 2014

Meidän pihalla/terassilla

Aamuisin kahvimuki kädessä nautin aamuauringosta, villasukat jalassa tepastelen terassilla. Kasvien kasvutilanne täytyy joka aamu tarkistaa. Haaveilen Magnoliasta vai pitäisikö tehdä uusi kukkapenkki. Istutusta odottaa maa-artisokka, kitken ohimennen jokusen rikkaruohon. Odotan kuumeisesti Pionin kukintaa, Hortensioiden hurmaa ja kasvimaan antimia. Paljon voi mahtua pienellekin pihalle. Sopivalle, juuri sellaiselle mistä ei tule stressiä.
 Illan suussa makoilen keinussa ilta-auringossa, luen kirjaa. Grilli lämpenee, ruokailemme terassilla markiisin suojassa.  Illan hämärtyessä vetäydymme pergolan lämpöön, käärimme filtit ympärillemme, viimeiseen asti viihdymme ulkona, kunnes kömmimme sisälle nukkumaan. 

Kyllä olemme muuttaneet pihalle, meidän kesäkotiimme. 

- Minna -12 kommenttia:

 1. Näyttääpäs mukavalta ja Magnoliaa voin suositella,jos minä saan pidettyä sen hengissä, saa kuka vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka. Magnoliaa jo pitkään haaveillut ja päättänyt, tänä keväänä se meille kotiutuu. Täytyy vain löytää sopiva paikka. Luulin sitä vaikea hoitoiseksi, mutta vielä bonuksena helppous, vau!

   Poista
 2. Tuo teidän terassi on kaunis :-) Joka päivä tulee puutarha tarkistettua täälläkin päässä; aamuisin en ehdi, muttta töistä kotiin tullessa heti pitää kiiruhtaa ulos katsomaan mitä edistystä on tapahtunut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Täällä tulee joka aamu ainakin pikaisesti katsastettua. Aivan ihanaa joka kevät ihmetellä, että taas ne kaikki sieltä nousee, niin tykkään :)

   Poista
 3. Wauu, todella kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuolla viihdytään. Vielä on kovin kalseaa, mutta kohta kaikki on herännyt ja kukat kukkii.

   Poista
 4. Onpa ihanan näköinen terde :) Näyttää vähän samanmalliselta kuin meidänkin valkoisine kaiteineen. Haaveilen tuollaisesta mukavasta löhöilynurkkauksesta, joka olisi enemmän sänky- kuin sohvamainen! Onko nuo verhot katteen alla, eli sateelta suojassa? Mietin itse kankaiden kestävyyttä ulkona, mutta nykyään taitaa olla aika paljon ulko-alueisiinkin sopivia kankaita, muistaakseni Eurokankaalla oli joku mallisto...kankaat haalistuu niin äkkiä auringossa. Valkoinen taitaa siksi olla hyvä valinta, mutta meidän lasten kanssa toisaalta ei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Verhot on katteen alla, mutta kastuvat tuulessa ja sateessa. Ikean halvat verhot sinne viime kesänä laitoin ja ne on siellä tänäkin vuonna. Osittain maassa, joten ne kohdat ovat hieman tummuneet, mutta yllättävän hyvin kestivät koko viime kesän. Katsotaan miten toisen kesän jälkeen. Valkoinen on helppo valinta, ei haalistu ja äkkiäkös ne pesee :) Toivottavasti saat itsellesi tehtyä löhönurkan.

   Poista
 5. Voi, mikä paratiisi teiltä löytyykään! <3 Nuihin isoihin tuijiin olen lääpälläni - hankin niitä pari meillekin ja nyt jännitän, saanko pysymään ne elossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni paratiisi, meille juuri sopivan kokoinen. Tuijia löytyy meidän pihalta 10 kappaletta. Jostain syystää ne tuossa viihtyy, koko päivän paistaa aurinko, enkä ole niitä koskaan edes suojannut. Toivotaan, että teidän selviää :)

   Poista
 6. Ihana terassi...
  Tv:Nina

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!