lauantai 1. syyskuuta 2018

Jokaisella oikeus rakkauteen
Tänä aamuna eteeni tuli Satu Väisäsen kirjoittama teksti, Rakkauden taustalla alitajuiset kaavat, oletko rakastunut vai ripustautunut. Teksti kolahti ja herätti pintaan asioita mitä olen vuosien aikan todella paljon työstänyt. 

Minulta kysytään usein, miten sinunlaisesi nainen ei ole löytänyt rakkautta? Mikä on minunlainen nainen ja tosiaan miksi? Minunlainen nainen on haavoittunut, tiettyjen tapahtumien ja kokemusten johdosta olen ollut rikki rakkauden edessä. Luottamus muihin ja rakkaus itseäkohtaan on ollut kadoksissa. Joten miten olisin kyennyt rakkautta muille jakamaan saatikka sitä pyyteettömästi itse vastaanottamaan. Niinkuin tekstissä kysytään, tuntuuko rakkaus raastavalta. Kyllä siltä se on tuntunut ja osittain siitä syystä olen valinnut olla yksin. 

Vuosia asiaa työstäessäni olen onnekseni oivaltanut monta asiaa. Kriteerit ovat kaikonneet, nyt olen valmis antamaan erilaisille ihmisille mahdollisuuden. Olen oppinut rakastamaan itseäni ja näin ollen olen myös valmis vastaanottamaan. En tarvitse toista tekemään minua onnelliseksi, vaan täydentämään hyvää oloani. En ripustaudu, vaan annan tilaa. Tilaa tarvitsen myös itse. En pelkää, jännitän kyllä, sillä jokainen ihminen on uusi matka toiseen ja toisiimme. Jokainen opettaa ja on juuri sen ajan läsnä kun on tarkoitus. En pysty muuttamaan ketään, eikä kukaan minua. Voi olla että toinen saa minut oivaltamaan ja näin ollen voin myös muuttua. Olen valmis avamaan sydämmeni, tosin uuden ihmisen edessä se tapahtuu hiljalleen, toivon että saan aikaa. 

Olen heittäytynyt hetkiin, uskaltanut, antanut mahdollisuuksia, hypännyt tunteen vietäväksi, ollut järkevä ja silti olen edelleen yksin. Olen huomannut muutaman asian miehissä jotka eteeni ovat tulleet. He ovat joko juuri niitä ripustautuvia, he yrittävät hallita tai sitten he pelkäävät. Olen myös mestari löytämään naistenmiehiä, mutta onneksi heidät nykyään nopeasti tunnistan ja päästän menemään. Varatuttuihin en myöskään kajoa. Ripustautuvia en kestä ollenkaan, ahdistun. Minua ei myöskään tarvitse koko ajan opastaa ja neuvoa, olen kyllä valmis kehittymään tarvittaessa. Eikä minua tarvitse pelätä, en ole niin pelottava vaikka välillä kaikkea vakavaa vikerränkin. Silti huomaan kun jostain oikein kovasti tykkään, lähtee hän karkuun. Vaan en juokse enää perässä, ehkä paikka ja aika ei ollut sopiva. Jos meidät on tarkoitettu yhteen, tilaisuus tulee vielä. Onneksi minulla on poika jolle annan ja jolta saan suunnattomasti rakkautta. Jokaisellahan on oikeus myös romanttiseen rakkauteen, minullakin, vaikka sen välillä kyseenalaistankin. 

Joten täällä huhuilee ihan tavallinen rakkauden kipeä Minna. Oletko luotettava, kunnioitat, hyväksyt, puhut ja pussaat.  Tanssitaidot ja kyky hullutella katsotaan eduksi. Annan sinulle mahdollisuuden, anna sinäkin minulle.Sydän täynnä rakkautta

- Minna -10 kommenttia:

 1. Hyvin kiteytetty. Tunnistan myös itseni rivien välistä. Mutta yksinolokin voi olla ihanaa. Minä ainaskin nautin, yksin jokaisesta hetkestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä yksinolo on ihanaa ja siitä suunnattomasti nautin. Toisinaan vaan olisi niin kiva tehdä yhdessä jonkun ihanan kanssa ja se toisen ihmisen läheisyys.

   Poista
 2. Nykyään yritän ajatella (kun muukaan ei toimi): What is for you, won't pass you.

  Yksi asia toteutui näin, ehkäpä toinenkin?


  Tilataan siis lempiaalto Hankoon, osoitteeseen Minna.

  terkuin,
  Tuulia  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin, tuon pidän mielessä. Tilataan, kiitos sinulle Tuulia

   Poista
 3. Näin 34 vuotta saman miehen kanssa olleena sanon, että rakkaus muuttuu vuosien saatossa, nyt 50 vuotiaina olemme kuin nuorena taas, hoikkina ja rakastuneina, välissä oli hiljaisia, huonojakin vuosia mutta nyt näyttää, että menemme näin. Jos mieheni päättää ettei haluakaan enää tätä niin ihan hyvä, en ripustaudu vaan jatkan yksin matkaa. Hyvää syksyn alkua sinulle. T. Nimimerkki; Vaimo, äiti ja mummu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla että olette pitkän taipalaan saaneet yhdess viettää <3 niinhän se varmasti menee että kaikenlaista mahtuu tuohon aikaan hyviä ja huonoja hetkiä. Toivotaan teille vielä monta yhteistä vuotta <3 Oikein hyvää syksyn alkua myös sinulle!

   Poista
 4. Ihana ja rohkea kirjoutus Minna, onnea tulevaan <3 <3 <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!