tiistai 11. syyskuuta 2018

Inhokista suosikiksiFire, Nanny Still, Pompadous, maljakko, vihreä maljakko, asetelmia, pöydällä, Madame Stoltz Iittala, Riihimäen lasi, Timo Sarpaneva ArkipelagoJotain uutta olohuoneen pöydälle piti löytää ja kaappien kätköjä lähdin taas kerran kaivelemaan. Ihan perimmäisessä nurkassa pilkotti jotain vihreää, maljakko oli joutunut sinne värinsä takia, minä kun en vihreästä tykkää. Olin jo aivan unohtanut äidiltäni saaman maljakon, minkä taas vanhempani olivat saaneet häälahjaksi vuonna 1969. 

Aloinkin etsimään mikä tämä maljakko oikein on ja löytyhän se. Kyseessä on Nanny Stillin 1966 Riihimäen lasille suunnittelma Pompadous maljakko. Maljakko on ollut myynnissä vuosina 1968-69, joten lähes 50 vuotias, niinkuin minä, hyvää vuosikertaa molemmat. Mielestäni silti edelleen ryhdikäs, tyylikäs ja sopivan yksinkertainen. Ja tiedättekö mitä, tuo vihreä ei juuri nyt edes ärsytä, vaan itseasiassa siitä jopa tykkään, mustan ja valkoisen rinnalla suorastaan täydellinen. Maljakko saakoon mahdollisuuden olohuoneen pöydällä, hyvä ihan noin, toki kaunis kukka voisi sitä  koristaa.


Jopa omasta kodista voi löytää aarteen,
kun katsoo asioita uusin silmin!

- Minna -


2 kommenttia:

  1. Ihana! En tiedä onko ikäkysymys, mutta olen alkanut tässä jo hyvän tovin aikaa rakastaa Riihimäen lasin mitä (nykysilmin katsottuna) merkillisimpiä maljakoita. Tämä teidän vihreä aarre on varsin rauhallisesta päästä vielä :) Hieno maljakko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 erittäin rauhallinen sanoisin. Vähän samoin käynyt täällä, niin se maku muuttuu.

      Poista

Kiitos kommentistasi!