tiistai 20. helmikuuta 2018

1. treeniviikko takana





Intoa pinkeenä viime viikon maanantaina aloitin tavoitteitani vastaavan ruoka- ja treeniohjelman.  Olen aina sanonut, etten kuuna päivänä aloita ruokaani punnitsemaan, vaan niinpä vaan punnitsen.
Aluksi se tuntuikin tosi hankalalta ja epämukavalta. Ihmetystä herätti myös se hurja ruokamäärä mitä syödä pitää.  Ohjelman kotitreenit ovat tosi tehokkaita ja maanantaina puuskutin ensimmäisen treenin jälkeen niin, etten tienny itkeä vai nauraa. Pahaolokin siinä taisi tulla. No, sen päivän jälkeen opin hieman hellittämään. Torstaina kroppani oli ihan loppu ja päässäkin huippas. Treenit yhdessä uuden ruokavalion kanssa ovat varmasti tälle kropalle aika shokki.

Reilu viikko nyt takana ja kuvittelin että vaaka näyttäisi ihania lukemia, vaan eipä näytä. Lisäkiloja on tullut 2, kuulemma ihan normaalia ennenkuin kroppa tottuu ja rasvanpoltto alkaa. En kyllä millään malta odottaa, koska laskeneista lukemista kuvittelen saavani lisävirtaa. En kuitenkaan luovuta. Näiden päivien aikana olen huomannut, kuinka tärkeää on myös kuunnella oma kroppaa, eihän tämä ole mitään suorittamista. Itsellehän tässä on tarkoitus hyvää tehdä.

Toinen viikko lähti käyntiin. Eilen tein useamman päivän ruoat valmiiksi omiin rasioihin, se helpottaa kummasti. Kotitreeni meni jo ilman huonoa oloa ja tänään punttiksella ihan innostuin. Joten toivo elää, että kohta alkaa tapahtua. Kuvia laitan heti, kun muutoskuvat ovat edes vähän positiivisia. Vielä ei tuloksia näy joten malttakaa hetki. 

Viime viikon treenit:

Ma: Tehokas kotitreeni + 30 min reipas kävely
Ti: Punttis koko kroppa + 30 min reipas kävely
Ke: Punttis pakarat/ jalat + 30 min reipas kävely
To: Jooga 90 min, venyttely + 30 min reipas kävely
Pe: Punttis selkä, ojentajat + 15 min reipas kävely
La: Tehokas kotitreeni + 2 x 40 min kävely
Su: lepopäivä


Aurinkoista uutta viikkoa!

- Minna -




6 kommenttia:

  1. Paljon tsemppiä ohjelmaan. Kiloja ei varmaan kannata tutkailla, jos joka päivä myös urheilee. Lihasmassa kun kasvaa ja rasva palaa, se ei välttämättä näy vaa-alla vähenevinä kiloina. Luin itsekin vähän aikaa sitten kirjan terveellisestä ravinnosta ja laihduttamisesta ja siinä periaatteena oli juurikin myös se, että terveellistä ruokaa saa aika ronskilla kädellä syödä, kun samalla urheilee, ja se rasvakaan ei välttämättä heti lähde palamaan, kun ensin pitää kropan tottua kunnolliseen ruokavalioon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kilojen tuijottamiseseta yritän kovasti päästä, se vaan on niin syvälle iskostunut ettei ihan helpolla lähde :D Mittanauha myös viikottain käytössä. Varmasti on kropalla tottuminen tähän ruokamäärään, nyt ainakin syön oikein ja se oli yksi tavoitteistani. Katsotaan mitä tuleman pitää.

      Poista
  2. Johan olet spurtannut :) Paino nousee kun tekee jotain, koska lihakset aktivoituvat, ja vaihtelehan helposti paino muutenkin 0,5-2 kg ihan nesteistä johtuen. Hyvältähän tuo vaikuttaa! Minullakin on nyt kevätauringon myötä lenkit lisääntyneet, ei silti jokapäiväisiä. Itsekuria tarvittaisiin vielä lisää, kun salille ei ole varaa mennä ja pitäisi jaksaa jumpata kotona, huh!
    Mutta yritetäänpäs jatkaa, vai mitä! Kivaa viikkoa sinne!
    t.tuulia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ollut reipas, ihan ylpeä itsestäni. Painon nousuun täytyy tottua ilmeisesti, siihen en ollut varautunut. Hyvä että olet sinäkin päässyt lenkille, kotijumppaan kyllä tottuu mutta tosiaan vaatii itsekuria. Vielä ainakin olen pari kertaa viikossa niihin pystynyt. Niistä varmasti tulee ajan kanssa rutiini. Tsemppiä sinne kuntoiluun, jatketaan innolla treenaten koti kesää. Kivaa viikkoa myös sinulle <3

      Poista
  3. Painon nousu on normaalia mutta tympiihän se, kun odottaa sen tippuvan!
    Siitä se kuitenkin alkaa ja aineevaihdunta vilkastuu, ahkera olet ollut kyllä :)
    Täälläkin aloiteltiin terveellinen ruokavalio ja eka viikko nyt takana, mulla paino pudonnyt 2,5 kiloa, mutta olen keskittynyt vain syömään oikein, en ole vielä liikkunut. Ajattelin ottaa yhden asian kerrallaan, että jaksan :)

    Tsemppiä sulle, jatketaan valitsemallamme tiellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahkeroitu on kovasti täällä ja nyt alkaa olo olemaan ihan super hyvä. Luopunut painon tarkkailusta, nyt vaan mittailen ;D

      vau sullahan lähteny vauhdilla putoamaan :D Hyvä ottaa asia kerrallaan, ettei tule stressiä. silloin ei varmasti tapahdu yhtään mitään.

      Kiitos <3 Tsemppiä sinnekin, kyllä kesällä on sit kivaa kun kroppa kunnossa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!