sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Matka Müncheniin













Viime viikon lauantaina lähdin Müncheniin. Voi sanoa, että tärisin mä täysin kun minua kentälle kuljetettiin. Lentopelkoisena kaiken maailman rituaaleineni selvisin kuin selvisinkin lennosta. Kaksi läpimärkää nenäliinaa käsissä 2,5 tunnin lennon jälkeen olin turvallisesti Saksan maalla. Olin selvittänyt tarkkaan etukäteen, miten kentältä pääsisin perille. Metro odottikin minua kiltisti asemalla ja siihen siis hyppäsin. En vieläkään voi käsittää, että näin uskalsin vieraalla maalla toimia, mutta perille pääsin. Murun näkeminen oli mahtava palkinto.

Päivät kuluivat kuin siivillä, nautimme pitkistä aamiaisista ihanissa kuppiloissa, kävelimme, pyöräilimme ja tutustuimme Müncheniin kaikessa rauhassa. Helppoa oli kulkea, kun oli mitä parhain opas opastamassa. Opas oli muutaman tunnin päivässä koulussa ja heti hänen kotiuduttuaan suuntasimme taas ihastelemaan kaupunkia. Majapaikkani, Murun perheen talo sijaitsee vain noin 20 minuutin pyörämatkan päässä keskustasta. Kyllä kelpaa tuolla alueella asustaa, niin upeita rakennuksia ja taloja alue täynnä. Taloja ja taloja, kaipa niitä pitäisi linnoiksi kutsua. 

Paljon tuli myös herkuteltua ja kaikkea saksalaista maisteltua. Join jopa olutta (mitä en koskaan tee) pitihän se kun Saksassa olin.  Itseasiassa se maistui jopa ihan hyvälle, kera bratwurstin ja hapankaalin. Muru vei minut myös upeaan sisustusliikkeeseen, mutta siellä en saanutkaan kuvata.  Olisin niin halunnut ottaa teille kuvan 38.000 € maksavasta valaisimesta, mikä oli niiiin kamala. Paljon ehtii näkemään ja kokemaan kuudessa päivässä, olisin kyllä voinut olla vielä kuusi lisää. Eikä pahempia kömmellyksiäkään tapahtunut, ainoastaan yksi pikajuoksu kotimatkalla. Toivottavasti pääsisin vielä keväällä uudestaan, ennenkuin Muru kotiutuu. 

Mahtava reissu takana, nyt tiedän miten Muru siellä asustaa, missä hän liikkuu ja miten upeassa ympäristössä saa viettää vuoden. Nautin niin ja taas kerran totean, minun pitäisi matkustaa enemmän. 

- Minna -


Kuvat:
1. Murun alueen taloja 2. Isarjoki, mikä virtaa läpi kaupungin. Niin ja ihan paras opas ikinä. 3. Marienplatzin kellotornit 4. Aamiais paikka  6. Alueen ihania taloja. 7. Menopelini matkani ajan.



14 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Hanna-Riikka, kauniista kohteista ei tule kuin ihania kuvia :D

      Poista
  2. Aivan hurmaavia kuvia :) En oo koskaan kyseisessä paikassa käynyt, mutta joskus ehdottomasti! Kerran vaan lentokentällä mutkan, mutta ei sitä lasketa ;) Näissä kuvissa on ihana omanlainen, erottuva tyylinsäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kaupunki ja voin vaan kuvitella miten kaunis on kesällä. Suosittelen. Kiitos Annieveliina kauniista sanoista, ilahduin niistä suunnattomasti. Itse olen aina ylikriittinen omiin kuviini, toivonkin että kuvani on minun näköisiä ja tämä kommentti kannustaa hurjasti <3

      Poista
  3. Ihania kuvia ja mahtavaa, että uskaltauduit lentokoneeseen. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna, juu uskaltauduin, vaikka se todellakin vaatii minulta paljon :D

      Poista
  4. Hei!
    Onko poikasi vaihto-oppilaana Saksassa? Olisi mielenkiintoista kuulla asiasta lisää, meillä sama tilanne edessä.

    -kata-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kata, poikani on aupairina tuttava perheessä. Upea tilaisuus ja kokemus, hienoa kun nuoret lähtee maailmalle. Vaihto-oppilaaksi lähtö on varmasti myös hyvä vaihtoehto.

      Poista
  5. Voi että kuulostaa ihanalta <3 <3 Tosi kiva, että pääsit tutustumaan murun "uuteen kotiin" ja pääsit itsekin kokemaan uusia asioita!! Kauniita kuvia olet räpsinyt! Ja sanoitko siis 38 000 euroa??????? Heh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa oli, todella. Parasta juuri tuo, että nyt tiedän missä Muru seikkailee ja oleilee :D Matkustaminen aina avartaa ja taas niin intoa täynnä uusiin juttuihin. Kyllä 38.000 €, en kyllä ikinä siitä valaisimesta olisi maksanut euroakaan ;D

      Poista
  6. Upeat mustavalkokuvat hienosta kaupungista. Mahtavaa että pääsit tapaamaan poikaasi ja samalla tutustumaan kaupunkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina <3 Todella mahtavaa , että pääsin reissuun lähtemään ja vielä lyhyellä varoitusajalla. Kaunis on kaupunki!

      Poista

Kiitos kommentistasi!