keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Uudet tuulet ja kiitokset


Elämä on täynnä ihania asioita, eteen voi tulla yllättäviä ja ennalta arvaamattomia kohtaamisia ja tilanteita.  Kaikkihan ne tarkoituksella tulee, jotain meille opettamaan. Onneksi jokainen voi itse valita, miten asiat vastaanottaa. Annatko mahdollisuuden, ohjaako pelko ja pakenet vai tartutko tilaisuuteen ja katsot mitä tuleman pitää. Todellakin helpommin sanottu, kuin tehty.

Minä koin viime vuoden marraskuussa varsinaisen yllätyksen, kun eteeni tulla tupsahti ihminen joka vei minulta jalat alta (tai no ehkä minä kerrankin uskalsin tupsahtaa jonkun toisen eteen). Kohtasin ihmisen joka ei lähtenyt karkuun (tai no melkein ensin lähti, mutta tulikin toisiin ajatuksiin) ja sain mahdollisuuden. 

Tapasin ihmisen johon voin luottaa, ihmisen joka on minulle hyvä ja ymmärtää. Turvassa, toisen ihmisen rinnalla, pikkuhiljaa, askel kerrallaan, sain mahdollisuuden kasvaa, tilaisuuden kohdata kaikki kipupisteet mitä parisuhde minulle aiheuttaa. Peilaamme toisesta omat kipumme, se on yksi parhaista opeista tämän vuoden aikana ja nyt ymmärrän täysin mitä peilaaminen tarkoittaa. Olen kysynyt itseltäni monta kertaa, miksi tietty tilanne saa minut reagoimaan tietyllä tavalla. Usein olen löytänyt vastaukseni itsestäni omista kivuista, en suinkaan toisesta. 

Helpommalla olisin päässyt, jos olisin jatkanut kipupisteiden kätkemistä kroppani sopukoihin, siellä missä ne on vuosia olleet mahdollisimman syvällä, ettei vaan tunnu miltään. Helppoa elämää? Kyllä, ehkä, mutta kiitos minulle riitti, liian monta vuotta yksin, tunteet kätkettyinä, uskaltamatta. Kaiken kivunkin uhalla, nyt nautin tästä mahdollisuudesta, askel ja päivä kerrallaan, toivoen että jonain päivänä kipu on kokonaan poissa ja tunnen vain suurta pyyteetöntä rakkautta. 

Nyt kun on reilu vuosi toisiin tutustumista takana, voin todeta että onpa ollut mieletön matka toiseen ihmiseen ja itseeni. Kiitos rakas tästä vuodesta! Vaikka olemme eläneet vaikeita aikoja, tämä vuosi on ollut yksi elämäni parhaista. Nyt todella tiedän mitä on rakastaa ja tulla rakastetuksi. Vielä on paljon opittavaa, koettavaa ja tunnettavaa, mitä kaikkea ihanaa meillä onkaan vielä edessä, kiitos kun teet matkaan kanssani!

Kiitos teillekin lukijat tästä vuodesta, vähiin on jäänyt aika täällä blogissa, lupaan ryhdistäytyä ensi vuonna. Taitaa täällä blogissakin tuulla uudet tuulet,  sisustus jää vähemmälle, keskityn enemmän omaan elämääni ja siihen mitä tämä uusi rakkaus tuo tullessaan. Toivottavasti te pysytte edelleen matkassani mukana.

Hyvää ja onnellista uutta vuotta!

- Minna -


4 kommenttia:

 1. Hei,
  Oikein hyvää tulevaa vuotta teille kummallekin. Blogin tuoreena lukijana jään odottelemaan ensi vuoden kirjoituksiasi ja kauniita kuvia, myös sisustuksen osalta.
  t. Elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa ja kiva kun löysit tänne blogiini. Eiköhän koti tai kodimme joudu vielä kevään aikana sisustus buumin kohteeksi :D

   Poista
 2. Rakkaus on maailman kaunein asia, hienoa että olet löytänyt vierellesi oman rakkaan ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!