keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

4. diettiviikko ja epätoivo




Ihmedieteistä olen luopunut jo aikaa sitten, uskon liikuntaan ja oikeaan ruokavalioon. Vaan kun 3 viikkoa hurjasti treenaa ja kaiken ruoan punnitsee, niin odottaa jo tuloksia. Tänä aamuna neljännessä punnituksessa minulle iski totaalinen epätoivo 200 g paino pudonnut 3 viikossa, ensin tosin tuli 2 kiloa lisää uuden ruokavalion myötä. Mitoissa tosin pienoista muutosta havaittavissa, mutta hyvin pientä. Tiedän hitaasti hyvä tulee, eikä todellakaan ihmeisiin laihduttamisessa ole uskomista, mutta silti. 

Tällä hetkellä treenaan viitenä päivänä viikossa ja syön päivittäin 1534 kcal. Vaikka nyt olenkin epätoivonen, en voi kieltää sitä tosiasiaa että olo on ollut mahtava. Liikunta antaa energiaa, vatsan turvotus on poissa ja kroppa kyllä tuntuu sutjakkaalta. Uni maistuu, nukun kuin tukki. Vähän liiankin hyvin, yhtenä aamuna en edes herännyt herätyskelloon. 

Onkohan minulle nyt kuitenkin iskenyt stressi tästä asiasta ja se vaikuttaa tuloksiin. Olen yrittänyt ottaa iisisti ja olla kärsivällinen. Tiedättehän sen tuntee kun jotain niin kovasti haluaa, eikä sitä millään saavuta. Vielä on 2 viikkoa jäljellä, nyt kyllä tarvittaisiin kannustusta, ettei usko ja innostus häviä kokonaan. Joten valitettavasti ei vieläkään kuvia. 


Ihana aurinko ja lintujen viserrys, 
selvästi kevättä kohden!

- Minna -




13 kommenttia:

  1. Aika vähäinen on tuo syömisesi määrä, voiko olla niin, että kroppa on "säästöliekillä", kun on todennut, että tulee liian vähän ruokaa??? Tosin minä mitään näistä tiedä, itsellä sen kuin vaa'an lukemat nousee, nyt jo sellaisella kymmenluvulla, etten ole koskaan ennen ollut, pakko alkaa hommiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokavalio on tehty treenimäärään ja minun tavoitteitani vastaavaksi. Joten se pitäisi riittää, mutta olen itse niin tumpelo näiden kanssa. Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu.

      Poista
  2. Minä oon tuskaillut saman asian kanssa jo ainakin viimeiset pari vuotta! Ja nyt lopultakin tuntuu löytyneen mulle sopiva tapa "keventää", jossa saa myös syödä tarpeeksi, kun olen jättänyt kokonaan pois kaiken sokerin! 2,5 viikossa on lähtenyt 1,5kg. Oon kirjoittanut blogiinkin asiasta (ja raportoin myös jatkossa), mutta noudatan siis Sarah Wilsonin Irti sokerista: 8 viikon puhdistuskuuri ja keittokirja -kirjan ohjeita ja oon ainakin vielä tosi innoissani! Olen myös liikkunut entistä enemmän, puoli tuntia joka päivä (aina en pysty, ne olen tehnyt "varastoon" muina päivinä). Minäkin olen huomannut selvän muutoksen pirteydessä, mikä on kyllä ainakin tervetullutta :)

    Tsemppiä sinne myös <3 Toisen Anun tapaan epäilisin varovaisesti, että kenties voisit lisätä syömistä, vaikka jaa-a, enpä minäkään ehkä näistä mitään voi sanoa tietäväni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PS. Täällä kirjoitin aiheesta, kun aloitin sokerittomuuden: http://ainalahellani.blogspot.fi/2018/02/hurahtamisesta.html

      Poista
    2. Hienoa, että painosi on lähtenyt laskuun, ei ole tässä iässä helppoa tämä painon hallinta. Minäpä kävinkin jo blogissasi jättämäsä kommentin. Tsemppiä sinnekin!

      Poista
  3. Hei Minna, painonpudotus on kuulemma niin yksilöllistä.
    Itsellä tulee huomenna kolme viikkoa täyteen Akin ja Ritan laihduttavalla ruokavaliolla oloa ja painoa on lähtenyt nyt 3.6kg En ole liikkunut yhtään, punnitsen ruuat ja saan syödä päivässä 1600kc

    Tsemppiä sulle, kyllä se kohta alkaa näkymään vaa alla tai senteissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin taitaa olla ja joku nyt tökkii kun rasvanpoltto ei lähde käyntii. Pt:n kanssa sitä nyt selvitellään. Huikeita lukemia ilman liikkumista. Onneksi olkoon.

      Kiitos, kyllä se tästä uskon minäkin

      Poista
  4. Tsemppiä hurjasti ❤️ Onneksi naiset ei hevillä luovuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 ei luovuteta ei, täytyy vain olla kärsivällinen. Mikä kyllä joskus on niin tosi vaikeaa.

      Poista
  5. Tiedän tämän tuskan, olen kärsinyt samasta jo monta vuotta. Aineenvaihduntani muuttui jossain vaiheessa tietyn lääkityksen vuoksi, aiemmin paino-ongelmia ei ollut lainkaan. Nyt läski istuu tiukassa vaikkei söisi siis mitään, vain nesteet katoavat... Kokeilin poistaa sokerin - ei vaikutusta. Poistin maitotuotteet - auttoi vatsakipuun. Poistin nyt viimeiseksi vehnän ja rukiin - auttoi turvotukseen. Syön kauraa+pellavaa saadakseni kuitua. Paleolla tuntuu kilot katoavan kyllä, mutta jotenkin en vain jaksa olla kurinalainen. Kunpa minullakin olisi PT!

    Elimistöllä kestää jopa 1-2 vuotta tottua uusiin tapoihin, myös niihin huonoihinkin, eli ei ne kilotkaan ole yhdessä yössä tulleet. Ennen tosin paino katosi tuosta noin vain! Siksi masentaa kun ei laihdu kuten ennen. Vaikeinta itselleni on siis hyväksyä kropan vanhentuminen, eli liikuntaa pitää jaksaa tehdä n. 30% enemmän kuin ennen, vähintään. Puuh....

    Nykyään olen kuitenkin alkanut kunnioittamaan elimistöäni; se kun on paljon fiksumpi kuin minä, ja yrittää pitää minut aina hengissä nopeista tempuistani huolimatta (ja terveenä myös!). Kerrot nukkuneesi kuin tukki, joten siellä se kroppa yrittää parhaansa toipuakseen muutoksista. Sinä aktivoit vanhoja yhteyksiä ja kasvatat uusia, joten annathan armoa sille!!

    Myönnän kyllä, että vanhaan kesämekkoon aioin juu mahtua itsekin, mutta not gonna happen this summer. Aion silti olla sitkeä ja psyykata itseäni näkemään kauemmas kuin tähän kesään ja yhteen tai kahteen mekkoon.. Nuorenahan ei ollut väliä mitä on päällä, kun kaikki on sinusta kiinnostuneita kuitenkin, ja nyt vanhempana taas väliä ei ole siksi, ettei kukaan ei oikeasti katso miltä näytät vaikka niin itse luuleekin - naiset voivat pukea päälleen siis aina ihan mitä haluavat! Tämä painonpudotus-kuntoiluprojekti ei lopulta ole siitä kiinni miltä näytän, vaan siitä miten minä VOIN. Ja olen valinnut tämä itse!

    Summa summarum:
    minusta sinulla on jo hyvässä vauhdissa tuo homma, olethan laihtunut jo sen "lihomasi" 2 kg + ekstraa, sekä senttejä kadonnut! Eli kyllähän tuo taitaa toimia :) Ja olet myös ottanut ohjat käsiisi ihan vain hommaamalla itsellesi apuja. Olet siis saanut jo paljon aikaan!

    Miten niin siis et olisi jo onnistunut?!


    terkkusin,
    Tuulia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kroppa on kyllä niin fiksu ja tosiaan kertoo tosi paljon, kun vaan osaa lukea sen viestit. Onhan tämä iso muutos ja menee kyllä aikansa ennenkuin kroppa tottuu. Jo kuntoilun määrä ja se että oikeasti syön ja paljon. Vatsa on aiemmin joutunut kärsimään koko ajan nälkää.

      Nyt täällä on lähtenyt rasvanpoltto käyntiin ja vaaka näyttää joka päivä jonkun 100g alaspäin. Hiljalleen edetään, yritän olla kärsivällinen vaan se ei ole niin helppoa. Täytyy olla itselle hellä ja ymmärtäväinen, kyllä se siitä.

      Totta olen jo onnistunu ja se että olen ymmärtänyt ruoan merkityksen ja myös liikunnan. Ihan mahtava olo on, sitä en voi kiistää. Joten paluuta entiseen ei ole, lopputuloksesta huolimatta.

      Tsemppiä sinnekin, kyllä se kesämekko vielä mahtuu <3

      Poista
  6. Tsemppiä Minna!!! Liiku vaan ja syö terveellisesti. Kyllä se siitä :))
    Äläkä tuijota vakaa, käytä mittanauhaa (mieheni aina toitottaa tätä ).
    Ruokien punnitseminen ei minulta onnistu, hyvä jos sinulla toimii. Jos liikun paljon, niin saa vähän herkutella viikonloppuna. Muuten syödään terveellisesti ja kohtuudella.

    Ihanaa viikonloppua ja aurinkoa päiviin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä liikutaan ja syödään terveellisesti. Olo on mahtava kiloista huolimatta. Mittanauha täälläkin käytössä ja pikkuhiljaa alan rauhoittumaan lopputuloksen saavuttamisessa. Pääasia että olen oivaltanut ruoan ja liikkumisen merkityksen. Nautin kaikesta siitä mitä saan syödä suunnattomasti, enkä ole vielä langennut herkkuihinkaan. Kohtuudella kaikkea.

      Ihanaa viikkoa sinulle Tanja <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!