maanantai 3. marraskuuta 2014

Keräilyn kohteita

En ole mikään keräilijä luonteeltani, ainoastaan Iittalan Kivi Tuikut ovat olleet keräilyni kohde. Aina tilipäivänä ostin uuden ja niitä onkin meille kertynyt aika monta kappaletta. No, onko ne meillä käytössä, eipä juuri. Ne ei vaan ole oikein paikkaansa löytänyt, vaan pölyttyvät kaapin perukoilla. En niistä kyllä raaski luopuakkaan, olen ajatellut, että jos joskus haluan väriä kattaukseen, tuikuilla se syntyisi helposti. Nyt lähdenkin kattamaan kahvipöytää ystäville joita en ole moneen vuoteen tavannut, ehkä tänään on se jos joskus päivä.

Olisi kiva kuulla, mitä keräilyn kohteita muilla on.

Mukavaa uutta viikkoa!

- Minna -
22 kommenttia:

 1. Itse olen etsinyt noita samaisia tuikkuja nyt vaikka kuinka monesta kaupasta tuloksetta, no eilen löysin etsiessäni jotkut halpisversiot ja tyydyin niihin värin ollessa juuri sitä mitä toivoinkin, mutta ehkä kivetkin vielä joskus löytyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kivetkin löytyvät :) Juuri tuosta sävystä tykkään ja tuo onkin meilläkin esillä.

   Poista
 2. Nuo on minunkin suosikit :) Parisenkymmentä niitä löytyy minun kaapista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihin tuli himo :) Kyllä niitä on sinullekkin kerääntynyt, tuleeko sinun niitä käytettyä?

   Poista
 3. Meillä on myös aika monta noita Kivi-tuikkuja, mutta ei yhtään kirkasta, siis väritöntä. Juuri nyt olen sitä mieltä että tuikut näyttävät kauneimmilta värittömässä lasiastiassa ja siksi ei nyt ole tullut noita värillisiä käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, onneksi meille on kotiutunut aika monta kirkasta ja valkoista. Värikkäät jää kyllä käyttämättä :D Paitsi punaiset on käytössä jouluna.

   Poista
 4. Meilläkin tuikkuja melko paljon harmaina ja kirkkaina. Kesäällä olivat isot kivituikut 10€/kpl alessa iittalassa, tuli hankittua niitäkin pari pienten joukkoon. Minulle ei tule oikein mieleen mitään yhtä tiettyä keräilyn kohteita, vanhoja juomalaseja on tullut lähiaikoina hankittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo isot onkin kivoja, olipa hyvä tarjous. Oliko niin, että ne lopetettiin? Yksi ainut iso meille on tullut.
   Vanhat lasit olisikin kiva keräilyn kohde :)

   Poista
 5. Minäkin olen joskus keräiilyt noita Kivi-tuikkuja, taitaa löytyä kymmenkunta. Nyt on sitten tullut hamstrattua noita Kastehelmi-tuikkuja ja tällä hetkellä olen ihastunut noihin Riihimäen vanhoihin lasipurkkeihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Kastehelmet ovat myös ihania, kuin myös vanhat lasipurkit. Paljon ihania keräilyn kohteita löytyy :)

   Poista
 6. En myönnä kerääväni, mutta meillekin on noita kertynyt aikas paljon. Osa saatu, osa ostettu. Osa kaapissa, osa takanreunalla. Kivoja ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus niitä voi vaan ilmaantua ;D Yksinkertaisuudessaan kivoja.

   Poista
 7. Noita minäkin keräilin aikani, mutta niistä muutti osa ensin pojan mukana ja loput sitten tyttären mukana. Eikä tunnu kaapit tyhjentyneen ollenkaan;)
  Iloa arkeen, uuteen viikkoon ja kuukauteen. Ja piristetään sitä arkeakin tuikuilla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä ilmeisesti riittää ;) Tuota en ole tullut ajatelleeksi, että kohtahan meilläkin saattaa Muru tarvita tavaroita. Enpä taidakkaan kaikkea myydä :D

   Iloa myös sinun arkeesi, toivottavasti paraneminen on lähtenyt hyvin käyntiin.

   Piristetään päivää tuikuilla!!

   Poista
 8. Meillekin noita tuikkuja on kertynyt ja varsinkin näin syksyllä ja joulun aikaan teen niistä asetelmia ja laitan tuikut palamaan.
  Kerään myös vanhoja pellava- ja puuvillapyyhkeitä ja -liinoja, arabian astioita, vanhoja kirjoja, metallisia kynttilänjalkoja ym. ym...
  Onneksi mulla on tuo oma museo, johon saan lykättyä ylimääräiset tavarat sisustukseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista saa kyllä näyttäviä asetelmia. Sinähän olet oikein keräilijä, teiltä löytyy varmasti upeita aarteita :)

   Poista
 9. Mulla niitä iittalan tuikkuja myös aika paljon,mulla m.m kylpyhuoneessa niitä yhsden tason päällä ihana kun mene saunaan ja tuikkut palaa.Sitten keräilen vanhoja keittiöpyyheliinoja kirjattuja niissä on sitä jotain ja vanhoja pitsi lakanoita,tuttava teki niistä mulle verhot keittiöön kesällä.Niistä on moneen käyttöön yksi vanha pellava lakana olen jouluna laittanut pöydällä ja pun kaita liina päälle ,ihana...
  Tv:Nina Sateiseta Salosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin moneen paikkaan nuo tuikut sopivat, varmasti luo teillä upeaa tunnelmaa :)
   Sinähän upeita juttuja keräilet, noissa vanhoissa tekstiileissä on kyllä aivan oma tunnelma.

   Poista
 10. Mä keräilen muumimukeja :)). Niitä on jo jonnin verran, ettei ees mahdu enää ;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne onkin ihania, minulta tuo keräily on jäänyt, toki muutama muki meiltäkin löytyy :)

   Poista
 11. Mulla on kans muumimukit se heikkous :) Ja kulhot ja lautasetkin on siinä samassa tullut hankittua :) Ne on vaan niin hyvän kokoisia ja piristävät päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumimukit on kyllä ihania ja todellakin piristäviä varsinkin aamutuimaan :) Jokunen täälläkin, mutta keräilyinto niihin ei ole vielä syttynyt.

   Poista

Kiitos kommentistasi!