torstai 8. elokuuta 2013

Mielipiteitä sisustustrendeistä

 

Olen eilisestä 
sisustusprojektista
ihan täpinöissäni,
siitä ensi viikolla enemmän.
Pikaisesti poikkesin Ikeaan.
Enpä ole ennen vajaassa tunnissa,
sieltä selvinnyt,
enkä niin vähillä ostoksilla.
Poikkesin myös kirpputorilla ja 
siellä tuo 
kullanvärinen kynttiläjalka 
huuti mukaani.
Meillähän ei ole mitään tuon väristä.
Miten ihmeessä??

En ole koskaan ajatellut 
seuraavani sisustustredejä,
sisustan kotiani
tunteella ja fiiliksellä.
 Kotimme muuttu,
tunteidemme mukana,.
Tuo kynttilänjalka 
pisti minut miettimään,
vaikuttaako tredit minuun kuitenkin?Sisustustarrakin tuli vasta,
kun muut jo niitä repi.
Musta tuli,
tanskalaisista blogeista.
Muistan ajan, kun kaikesta 
mustasta halusi kovasti eroon.


Onko niin, että trendit vaikuttavat tiedostamattani?
Nyt näkyy blogeissa paljon puuta,
apua, ei meille.
Vai onko niin, että sitäkin
kohta meiltä löytyy?

Miten teille trendit vaikuttavat?
Seuraatteko niitä jatkuvasti?
Muuttuuko kotinne niiden mukana?

Mielenkiintoista olisi kuulla mielipiteitänne?

- Minna -


19 kommenttia:

 1. En seuraa tietoisesti sisustustrendejä, mutta tykkään sisustusblogeista, -kirjoista ja -lehdistä; kiva ihastella koteja, jotka on laitettu kauniista ja tyylillä - ja myös sellaisella tyylillä, joka ei ole ollenkaan oman tyylini - tai tyylittömyyteni - mukainen. Mutta luulen, että silmä tottuu - esim. itse olen elänyt 70-luvun suurikuvioiset ja värikkäät tapettikuosit ja aina ollut sitä mieltä, että ei koskaan enää - no, ei meillä vieläkään ole, mutta silti tapettimalleja selaillessa ihastelen ihania kuviotapetteja. Ja jos meille joskus tulee, niin jälkijunassa taatusti;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se varmaan on, että silmä tottuu. Asiat mitä ajatteli, ettei koskaan muuttuukin mielenkiintoisiksi ajan kanssa. Kiva on tosiaan katsella kauniita erinlaisia koteja ja poimia niistä ideoita. ehkä ne on niitä trendejä tai ei, pääasia että itse tykkää :)

   Poista
 2. Mulla vaikuttaa jostain syystä blogit kaikkein eniten. Enemmän kuin sisustuslehdet vaikkapa. Mäkin kuvittelin, ettei meiltä löytyisi mitään puuta kun juuri oli päässyt kaikesta eroon ja enkös sitten jo raahannu kirpparilta halpaa tiikkisenkkiä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuon olen myös huomannut, aloitin blogien seuraamisen vasta marraskuussa ja mitä ihania ideoita sieltä löytyykään. Juuri noi se käy, aivan vahingossa ;)

   Poista
 3. Minun sisisustamiseni tapahtuu aikalailla fiilispohjalta. Seuraan kyllä blogeja ja sisustuslehtiä, sekä kirjoja mielenkiinnolla, joskus sieltä kiva idea siirtyy myös omaan kotiini. Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri se että tekee kotia itselleen fiiliksen mukaan, ei tredejä noudattaen. Hyvä idea on kiva ottaa kotiinsa, kun se on tunteella mukana ja tuntuu juuri silloin oikealta :)

   Poista
 4. Varmasti väkisinkin vaikuttaa, jos ei tietoisina valintoina niin alitajuisina hankintoina tai löytöinä varaston kätköistä. Onko se sitten niin paha... en tiedä. Itse ajattelen ottavani poimintoja sieltä täältä, inspiroidun kuvista ja sijoittelen asioita vanhojen jo menneiden trendien (jos ovat niitä koskaan olleetkaan;) lomaan... Eipä ole vielä tullut vastaan trendiä joka kolahtaisi täysillä ihan kaikilta osin ja jonka allonharjalla surffaisin etujoukoissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se paha ole, uskon että ainakin minun kohdalla alitajunta tekee sen itsestään, näkee jotain kaunista, ehkä juuri ajan trendi. Jotain uutta, mikä pikkuhiljaa alkaa kypsymään hyväksi ideaksi ;) Kunpa monta asiaa olisi kätkenyt varastoon lojumaan :)

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja uusi yritys :D. Eli kyllä sitä vain silmä tottuu hurjan nopeasti uusiin juttuihin, vaikka vaikuttaisi aina alkuun "ei ikinä meille" -jutulta. Blogit vaikuttaa itseeni ainakin eniten, niitä kun tulee seurattua melko tiiviisti, ja lisäksi näkee tottumiseen saakka näitä juttuja. Eli samassa veneessä ollaan! Yleensä aina tulee ensin inhoreaktio, jonka jälkeen sitä alkaa pikkuhiljaa lämpenemään (kuten kävi nyt viimeiseksi kuparin kanssa meillä :D).

   Poista
  2. Todellakin kun marraskuussa aloin blogeja lukemaan, huomaa hyvin niiden vaikutuksen. Silmä tottuu nopeammin, kuin selailisi silloin tällöin lehtiä. Kupari, kulta, puu, ei ikinä ja nyt jo miettii :D. Vielä en ihan anna periksi, mutta hiljaa hyvä tulee :)

   Poista
 6. En seuraa trendejä millään tavalla.. en ole koskaan ymmärtänyt mitään muodikkuudesta tai trendikkyydestä. En ole yhtään perillä mikä on milloinkin muodikasta.. Kuitenkin lehtiä ja blogeja lukemalla trendit jää jonnekin alitajuntaan ja saattaa sieltä jossain vaiheessa pompahtaa esiin. En ajattele sitä olenko muodikas vai ihan meneen talven lumia. Sisustan omalla mielelläni, omaan aikaani. Joskus sitä huomaa lehtiä lueskellessä, että hei, meiltä löytyy tuollaista. Silloin kait olen se edelläkävijä.. joskus sitä kuitenkin lukee muutaman vuoden takaisia lehtiä ja tekee saman huomion. Hei, meiltä löytyy tuollainen. Silloin olen kuitenkin omalla polullani. Meillä näyttää siltä mikä milloinkin tuntuu hyvältä. Pikku hiljaa sitä oppii, että sanonta "ei koskaan", on oikeasti sellainen sanonta mitä ei pitäisi koskaan käyttää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa juuri noin, trendit saattaa muhia alitajunnassa ja omalla tunteella sisustetaan. Mikä fiilisi milloinkin. Oli muotia/trendiä tai ei, jos tuntuu hyvältä, niin se tärkein. Joskus edelläkävijä, joskus jälkijunassa ei haittaa mittään ;) Juu tuota sanontaa ei parana käyttää, aina menee omaan nilkkaan ;)

   Poista
  2. Mä jäin oikein pohtimaan tätä aihettasi.. Tuli vain mieleen, että vaikken ymmärrä trendeistä hölkäsen pöläystä, niin väittäisin ymmärtäväni kauneuden päälle senkin edestä. Ja oikeasti, sepäs se on aika hienoa. Ja tuo taito tuo mukanaan tarpeen ja rohkeuden sekoitella ja kokeilla mikä näyttää hyvältä ja mikä ei. Eikös se vasta trendikästä olekin, hih!!

   Poista
  3. Se se vasta on taito, pelkillä trendeillä kun kotia ei välttämättä sisusteta kauniiksi :D

   Poista
 7. Mä en pahemmin seuraa trendejä, sanotaan vaikka että koko sisustaminen ei ole kiinnostanut ennen tätä kesää. Uuden asunnon viehätys saa kuitenkin ihmeitä aikaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun sille antaa pikkusormen, se vie koko käden, sisustaminene meinaan ;)

   Poista
 8. Kotonani ei ehkä paljon trendejä näy, mutta työni puolesta joudun niitä ahkerasti seuraaman.
  Mutta kyllä väitän että kun paljon lukee sisustuslehtiä, blogeja ja yms, niin inhokit saatavat kyllä jossain vaiheessa löytyä myös omasta kodista :) Vaalea puu on minusta upea yhdistelmä tummien pintojen kanssa, kuparia vielä vierastan, mutta toi sinun musta/kupari kynttilänjalka kylläkin miellyttää silmää :)
  Ehkä täällä rannikolla sitten kuparinvärinen joulu ?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun persoonallinen kotisi ei trendejä kaipaa ;) Totta työssäsihän joudut kaiket päivät trendejen kanssa painimaan :)
   Eikö yllättävän kivalta näytä mustan kanssa, itse mielsin sen kullaksi, mutta ehkä kulta on niin kadoksissa, että kuparikin voi siksi muuttua.
   Totta kuparinen joulu, ei ollenkaan paha ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!