lauantai 5. tammikuuta 2019

Pitääkö olla verhot?


tulilatva, madamestoltz, asetelmia,


Kuusi lähti tiistaina ja ei varmasti ole ollut vuottakaan etteikö kuusen lähtö aiheuttaisi jonkinlaista kodin muutosta. Olohuone tuntui tyhjältä ja ajatuksissani on jo jonkinaikaa pyörinyt kysymys pitäisikö meillä olla verhot? Niitä kun meidän kodissa ei ole kuin minun makuuhuoneessa. Mistä tämä johtuu, sitä en tiedä. Ehkä haluan kaiken mahdollisen valon sisään, pelkäänkö pölyä vai onko se vaan mieltymys. Tätä kysymystä olen nyt pohtinut viikon ja veivannut verhoja oikein kunnolla.


  

Ensin tuli olohuoneeseen vaaleat verhot, se tuntui liian vähältä, laitoin kaveriksi mustat, se oli parempi, tulipa sitten vielä toisetkin vaaleat. Lähti mustat ja toiset vaaleat verhot menikin ruokahuoneeseen, tuli mustat takaisin. Tänä aamuna hävisi mustat, otin ruokahuoneen verhot olohuoneeseen ja nyt ollaan tilanteessa että olohuoneessa on kahdet vaaleat verhot, ruokahuoneessa ei verhoja, myöskää mustat ei missään . Kun tähän kaikkeen lisää verhotangon virittelyä, niin johan on virittelyä, ehkä tässä syy miksi meillä ei ole verhoja. Tykkäänkö, sitä en vielä tiedä, totuttelen ajatukseen. 20 vuoden aikana mitä tässä asunnossa olen nyt asunut ei meillä ole terassin oven edessä ollut verhoa, nyt on, niin ja se viritelty verhotanko.
Nyt kun katselen verhoja sohvalta, niin kyllähän ne tuo lämpöä ja kodikkuutta huoneeseen. Sanoisin jopa että huone tuntuu suuremmalta verhojen ansiosta. Suojaahan ne myös vähän mahdolliselta vedolta ja niillä kyllä saa helposti muutettua kodin tunnelmaa. Nämä seikat puoltaa verhojen jäämistä. 

Entäs verhojen huonot puolet? Verhot keräävät pölyä se on selvä, ohkaset niinkuin nuo minun tosin vähemmän. Verhoton ikkuna on mielestäni myös pelkistetyn tyylikäs. Etsinkin ideoita Pinterestin maailmasta ja huomasin että kaikki pinnaamani kuvat olivat ilman verhoja, joten minkäs sitä mieltymykselleen mahtaa. Koen verhot vähän tylsänä, niidenhän ei tarvitse olla tylsät, kangas vaihtoehtoja ja malleja varmasti riittää jokaiseen makuun. Rohkeudenko puute, varmasti ja juuri siksi meillä kokeillaan vaaleita yksinkertaisia.  Mitäs sanotte, pitkääkö kodissa olla verhot ja jos niin minkälaiset? 

Nyt lopetan virittelyn ja keskityn verhoihin totutteluun,
katsotaan onko meillä verhot vielä ensi viikolla.

- Minna -
6 kommenttia:

 1. Meillä on saman tapaiset vaaleat verhot joka huoneessa, enkä ehkä osaisi olla ihan kokonaan ilman, vaikka säleverhot onkin tarvittaessa näkösuojana tai auringolta suojassa.
  Mutta toisaalta tykkään kovasti ihan verhottomistakin ikkunoista eli sanoisin että molempi parempi. Hyvältä näyttää tuo verho ovesi edessä kun on niin ohut ja huomaamaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin alan pikkuhiljaa tottumaan noihin verhoihin. Tosiaan aika huomaamattomat ovat ja kodikkuus minkä ne tuova on kyllä ihana. Molempi parempi :D

   Poista
 2. Kivasti olet sisustanut ja verhot niin nätit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 nyt voin yhtyä tuohon kyllä nuo verhot alkaa minustakin tuntumaan näteiltä :D

   Poista
 3. Ihanaa uutta vuotta!
  Hyvältä näyttää! Vaaleat ja kevyet verhot on meilläkin. Ilman ei hyvä. Keväällä, kun pesen ikkunat ja verhot haluan heti verhot takaisin :)
  Katselen ihaillen kuvia asunnoista, joissa ei ole verhoja. Haaveilen loft tyylisestä asunnosta. Ehkä sitten joskus... :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Verhot ovat varmasti totuttelu kysymys, kun on melkein 20 vuotta ollut ilman on todella outoa laittaa. Tykkään kovasti ilman, mutta täytyy kyllä myöntää, tuo ne kivasti lämpöä ainakin näin talvella. Uskoisin kesäksi taas lähtevän pois :D Oi loft olisi haaveessa täälläkin, jonkain päivänä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!