lauantai 17. marraskuuta 2018

Marraskuun selätystä

Sain aikoinaan ystävältäni hyvän neuvon marraskuun synkkyyteen, marraskuussa saa olla luvan kanssa tekemättä mitään. Tänä vuonna tosin tuo marraskuun synkkyys ei ole ollut niin paha kuin aiemmin. Arjen kivat tehtävät ovat pitäneet minut pirteänä, hyvin olen silti ehtinyt noudattaa allaolevaa ohjettakin, sitä en voi kiistää. Sekin ero on aiempiin vuosiin, että ennen "tekemättä mitään" olotilaa käyn pitkälle kävelylenkillä tai punttisalilla hikoilemassa. Herkutkin on vaihtuneet tervellisempään eikä venyneet verkkaritkaan enää kiristä. Tänään taitaa tulla juuri tuollainen tyypillinen marraskuinen päivä. 

Tämän ohjeen olen itselleni kirjoittanut marraskuussa 2015:

Marraskuussa saa luvan kanssa olla tekemättä mitään, ei  tarvitse yrittääkään olla pirteä, huoletta saa vaipua hetkeksi synkkyyteen ja omiin olohin. Selviytymiskeinoina, mahdollisimman paljon sohvalla löhöilyä, venyneet verkkarit, eikä aina tarvitse edes pukea ja tukkakin saa olla sekaisin. Seuraksi tarvitsee vain hyvän kirjan tai leffan, joiden  maailmoihin voi paeta. Suosituksena mahdollisimman monta tuntia päivässä, jos rasittutu liikaa, ota päiväunet. Hyvät herkut, niitä on oltava käsien ulottuvilla, eikä haitaa edes vatsan turvotus, sillä verkkarit kyllä venyy entisestään. Aika ajoin on kuitenkin hyvä liikuttaa kroppaa raikkaassa syyssäässä tai vähintään jääkaapin ja sohvan välillä. Valaistuksen suhteen suositeltavaa olisi kynttilänvalo.

Kohta onkin marraskuu selätetty, alkaa ihana joulukuu ja kaiken mässäilyn jälkeen yritän änkeä itseäni tiukkoihin farkkuihin ja juoksen pirteänä glögijuhlasta toiseen. Otetaan marraskuu rennosti hyggeillen!

- Minna -

4 kommenttia:

 1. Marraskuulle tuo onkin hyvä ohje, kun välillä ihan oikeasti tuntuu ettei jaksa oikein mikään innostaa. Ja kun ei ole yhtään edes lunta maassa, joka toisi vähän valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, kun ottaa tuon asenteen niin hyvin selviää :D Toivotaan tosiaan että tulee lunta, kummasti valkea maa antaa valoa.

   Poista
 2. Viisas ystävä ja hyvä neuvo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, tuota noudatan ja niin ikävästä marraskuusta tuleekin yllättäin ihan mukava :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!