perjantai 7. huhtikuuta 2017

Eilinen lounas




Eilen sain ihastuttavan 73 -vuotiaan ystävättäreni kylään. Aika ajoin lounastamme yhdessä ja nämä lounaat ovat niitä piiiitkiä. Eipä ne taida olla koskaan päättyneet ennen iltaa. 






Liinana toimi mustaa pieni matto, lautasena kiviset alustat. Kukkat unohtuivat kauppaan, joten siirsin keittiöstä rosmariinin koristamaan pöytää.



 Tarjolla oli välimeren fenkolipiirakkaa, mikä kyllä kärähti vähän uunissa, kun istuimme terassilla ottamassa aurinkoa. Joten tuo ei nyt niin herkulliselta näytä kuvassa, mutta herkullista on. Resepti alla, itse käytän valmiita pizzapohjia.

 


VÄLIMEREN FENKOLIPIIRAAT, klik

AINEKSET


Pohja
 
2
 
dl
 
vettä
 
25
 
g
 
hiivaa
 
4 ½
 
dl
 
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
 
3/4 
tl
 
suolaa
 
1
 
tl
 
aniksensiemeniä
 
2
 
rkl
 
oliiviöljyä
Täyte
 
2
 
fenkolia
 
3
 
rkl
 
voita
 
3
 
rkl
 
hunajaa
 
2
 
rkl
 
oliiviöljyä
 
1
 
dl
 
ranskankermaa
 
½
 
tl
 
suolaa
 
ripaus
 
mustapippuria myllystä
 
50
 
g
 
vuohenjuustoa
 
6
 
kirsikkatomaattia
 
ripaus
 
roseepippuria
 
½
 
sitruunan raastettu kuori
 
4
 
rkl
 
pecorinojuustolastuja
Lisäksi
 
2
 
tl
 
tuoretta rosmariinia
 
½
 
tl
 
kuivattua oreganoa
TYÖVAIHEET
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Sekoita jauhot, suola ja anis joukkoon. Lisää öljy ja alusta taikina sileäksi. Pyöritä se sitten palloksi, peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa 20 minuuttia.
  2. Tee täyte taikinan kohotessa. Leikkaa fenkolit pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi paistinpannussa, sekoita hunaja voin joukkoon. Kun hunaja on sulanut, karamellisoi fenkolit pannussa tarvittaessa muutamassa erässä, noin 10–12 minuuttia/erä.
  3. Jaa taikina 2 osaan. Kauli kumpikin taikina ohueksi levyksi omalle leivinpaperilleen. Siirrä leivinpaperit taikinoineen uunipelleille.
  4. Levitä 1 rkl öljyä kummallekin piirakkapohjalle. Mausta ranskankerma suolalla ja pippurilla, ja jaa se piirakkapohjille.
  5. Viipaloi vuohenjuusto ja puolita tomaatit; asettele ne piirakoille. Sovittele fenkoli muiden täytteiden lomaan. Ripota pinnalle roseepippuria, raastettua sitruunankuorta ja pecorinolastut.
  6. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista piiraita 15–20 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Mausta valmis piiras yrteillä.

Ja taas on maailma parempi paikka, kun sitä niin kovasti eilen paransimme. 

Kivaa viikonloppua!

- Minna -



8 kommenttia:

  1. Hienoja tuollaiset ystävälounaat....ja rikkautta, että on eri-ikäisiä ystäviä..:♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan parhaita <3 tämä erityinen ihastuttava rouvan seura on aina niin mahtavaa <3

      Poista
  2. Kaunis kattaus - ja kyllä vaan tuo ruoka ekopaastolaisen silmiin näyttää liiankin herkulliselta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 herkullinen on ja niin helppo kun voi valmistaa etukäteen ja tökätä uuniin kun vieraat tulee.

      Poista
  3. Ihana kattaus ja kivat nuo kiviset lautaset :) Aurinkoista viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekkin erityisesti tykkään noista lautasista. Kiitos, aurinkoista viikonloppua myös sinulle <3

      Poista
  4. Ihana idea tuo matto. Taidan myös kokeilla tuota piirasta, näyttää sen verran hyvälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matto on oiva pöytäliina. Kannattaa kokeilla, herkullsita on :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!