lauantai 24. lokakuuta 2015

Inspiraatiota asetelmiin

Etsin inspiraatiota taulukollaasin tekemiseen, sellainen olisi meille tulossa, kunhan vaan kehykset saapuisivat postissa. Törmäsin etsiessäni tähän kuvaan, ihailen asetelman yksinkertaisuutta, värien harmoniaa ja miten esineet ovat sopusoinnussa keskenään. Välttämättä esineet eivät ole ihan mieleeni, mutta yhdessä ne ovat ihan täydellisiä. Meidän asetelmat kun ovat yksi purkki siellä ja toinen täällä. Miten ihmeessä oppisin rennommin esineitä yhdistämään? Kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan.

Nyt ulos aurinkoisesta syksystä nauttimaan.

- Minna -


Kuva: Stylisti Josefin Hååg ja valokuvaaja Kristofer Johnsson6 kommenttia:

 1. Kaikkien asetelmien perustana on parittomat luvut...kuvassa 5 kynttilänjalkaa, 1 maljakko, maljakossa 5+3 kasvia. Klassisissa asetelmissa on taas usein pareja eli pari kynttilöitä ja niiden välissä esim. malja tai maljakko. Jos on erilaisia esineitä, parittomuus toimii paremmin. Myös kukkapenkkien rakennuksessa kannattaa ostaa parittomia määriä perennoja/pensaita, asettelu onnistuu varmemmin.

  VastaaPoista
 2. Innolla odotan vinkkejä, minulla kun myös tuppaa olemaan vaikeuksia asetelmien teossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tänne ilmaantuu vielä lisää vinkkejä ja päästään harjoittelemaan :D

   Poista
 3. Keräilen erinäisiä tavaroita ja rakastan asetelmien tekoa. Onnistuneimmissa asetelmissani usein joku väri sitoo kokonaisuuden yhteen...esim. asetelmassa turkoosi maljakko ja samaa turkoosia asetelman takana olevan sohvan tyynyssä. Itse tykkään siitä, että asetelmissa on paljon tavaraa, olen vähän huonompi tekemään minimalistisia asetelmia. Jos kiinnostaa, asetelmiani löytyy blogistani houseandcottage.blogspot.fi ja valitse vielä sivusta sana decoration.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!