keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Glöginohje

    



Ex-anopin glögi lämmittää meitä edelleen.
Joka jouluksi teemme satsin, kaksi tai kolme.
Tätä kun hörppäät mukillisen, takuulla posket punottaa,
veri kiertää, eikä vilusta tietoakaan.
Mukavasti rentouttaa joulun tohinassa.

1 pullo punaviiniä
10 cl väkevää (vodka)
4-5 kanelitankoa
20 kpl neilikoita
1 pala inkivääriä
4 mt kardemummaa
1/2 mt pomeranssinkuorta
3 dl sokeria
1 mt vanilijasokeria

Sekoita väkevä ja mausteet ja anna maustua 12-24 h.
Sekoita viini, väkevä ja sokerit kattilaan, 
lämmitä niin että sokeri sulaa. Pullota.
Säilyy 14 vuorokautta.

Taitaa olla aika tehdä ensimmäinen erä

- Minna -

2 kommenttia:

  1. Kummasti varmaan piristäis näin työnteon lomassakin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan takuulla, jo sujuisi työnteko, posket punaisena :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!